Prøv ny og spennende mat i Lofoten

Det arrangeres en del morsomme tilstelninger for den matglade i Lofoten! Dette utrolig vakre stedet, kjent for fiskevær og storslått natur, har også lange og stolte mattradisjoner. Det er selvsagt vinterfiske som er det som kanskje preger regionen mest, og den særegne og smakfulle tørrfisken får du overalt i Lofoten, både servert som snacks og som ingrediens i mange av de fantastiske, lokale rettene du får servert på restauranter i området. Her følger noen tips til flotte aktiviteter for den matglade og matinteresserte i Lofoten!

Matfestivalen i Lofoten

Denne spennende og inspirerende matfestivalen går av stabelen lørdag 14. oktober 2017, så dersom du planlegger en tur til Lofoten neste høst er dette arrangementet noe du absolutt bør få med deg. To dager til ende kan du smake, oppleve og lære litt om de lange og unike mattradisjonene de har på Lofoten og i området omkring. Du får se selv hvordan en del av maten lages, og kanskje får du også sjansen til å teste ut egne matlagingskunnskaper og lære litt som du kan ta med deg hjem. Selvsagt handler det først og fremst om mat, men du kan også oppleve en rekke andre ting på matfestivalen i Lofoten, her blir det flust med underholdning, konkurranser og aktiviteter, så det blir neppe et kjedelig øyeblikk. Møt opp og treff en masse hyggelige og imøtekommende mennesker som alle er opptatt av mat og mattradisjoner. Arrangementet finner sted i Lofothallen på Leknes.

spennende mat i Lofoten

VM i skreifiske

Dette arrangementet er en hyllest til skreien! Denne unike og smakfulle råvaren gyter i Lofoten-område på senvinteren. Dette blir en herlig opplevelse i den kalde, klare luften i Lofoten, med sola i ansiktet og vinden i håret. Begivenheten starter opp fredag 24. mars 2017, så du har ennå tid til å melde deg på denne internasjonale fiskekonkurransen. Du kan være sikker på at det blir servert en mengde herlig mat både på og rundt arrangementet, en egen VM-kafe er også på plass. Det blir også topp stemning, hyggelig underholdning og selveste fiskeriministeren kommer for å tale til deltagerne. Skitt fiske!

På stille dager i Lofoten

Det er ikke hver eneste dag det er arrangementer og hurra meg rundt i Lofoten. Men, det kan også være en god ting. Den vakre stillheten er noe av det særegne med området. Særlig i den mørke årstida kan det være godt simpelthen å samle sammen noen gode venner i stua for en rolig film- eller pokerkveld. Du kan likevel ha fokus på mat, og servere noe godt til gjestene. Økologiske grønnsaker med en herlig dip for eksempel, eller hva med økologisk mørk sjokolade sammen med salte økologiske nøtter? Dette er en vinnende kombinasjon. Vivani har for eksempel økologisk sjokolade med opp til 99% kakao. Økologiske mandler og dadler er også perfekt vintersnacks. For tilføre enda mer vinnerstemning til kvelden, hva med å spille noen spennende casinospill på nett? Det kan være koselig underholdning mens den kalde vinden uler langs husveggene i Lofoten.