Restauranter i Lofoten

Unike, vakre Lofoten er en destinasjon mange drømmer om. Vi ser for oss krystallklart vann, kjølig, ren luft og en spektakulær natur som tar pusten fra de fleste, enten du er utenlandsk turist eller fra Norge. Mange kommer hit for nordlyset, for de vakre strendene og fjellene, eller for tradisjonsrike fiskevær og opplevelser ved fjord og hav. Men, du kan høyne opplevelsene ytterligere ved å spise på noen av Lofotens beste restauranter og kafeer. Opplev den rause gjestfriheten i nord, sammen med ekte matglede. Her får du tips til noen av de beste spisestedene i Lofoten. De er valgt ut spesielt fordi de tilbyr noe helt særegent, enten det er noe som er særlig sunt for deg, eller spesielt gunstig for miljøet, eller begge deler. Les videre for inspirasjon!

Restauranter i Lofoten

Lofoten og fisk hører sammen

En reise til Lofoten uten å spise fisk ville være en trist affære, og hos Johnsen’s fiskerestaurant på Leknes kan du spise de aller herligste fiskeretter. Prøv en klassisk fiskesuppe basert på lokale produkter, her får du både tradisjonsrik og mer leken mat. Stemningen hos Johnsen’s er på topp, i urnorske omgivelser. Tørrfiskgryte er en spesialitet som kan anbefales. Men, dersom du vil ha mer «moderne» mat ligger de ikke etter i Lofoten, de følger med i tidene, og hos Miayko AS får du herlig sushi, laget av fantastiske råvarer fra nord. Sushi er også «rå mat», så dersom du er opptatt av denne trenden, er Miayko et godt alternativ. Det er mange fordeler ved å spise en rå diett, råvarer som ikke er varmebehandlet er rike på gode næringsstoffer. Denne sushirestauranten er også kjent for sin gode, personlige service. Dersom dere er flere som reiser sammen, og ikke alle vil ha fisk, er restaurant Karoline i Ramberg verdt et besøk. Her er det virkelig «ut mot havet»-stemning! Den rustikke atmosfæren hos Karoline er også ganske unik.

Søtt og sunt i nord

Hos Bakeri Unseld AS i Kabelvåg blir du som er opptatt av sunne og gode råvarer godt ivaretatt. Her er det også et særlig fokus på økologiske varer, noe som er et stort pluss! Surdeigbrødet er virkelig verdt en smakstest. Det økologiske bakverket du får hos Bakeri Unseld er på mange måter et herlig alternativ til industrielt bakte brød og boller fra butikken. Lokalene er trivelige, og her lukter det bakst! Prøv også den økologiske rabarbrasaften! Kan det bli mer sunt, og det smaker av norsk sommer. På dette bakeriet i nord har de også imøtekommende, vennlig betjening. Er du riktig heldig, får du en ekstra smaksprøve på noe søtt og godt. Prøv også Huset Kafe på Leknes dersom du er på jakt etter kaker. Her er utvalget stort, og det er et stort pluss at du også finner laktosefrie og glutenfrie varer på Huset Kafe. Det er garantert at du vil få vann i munnen av alle kakefatene! Stemningen er hyggelig, og det er flott at også vegetarianere kan spise noe godt her, siden det ikke er alle kafeer og restauranter som har spennende vegetarvennlige alternativer.