Sunn mat til hytteturen

Sunn mat på hytteturen trenger ikke å være vanskelig. Men på hytta ønsker vi å kose oss, og vi velger ofte usunn og lettvinn mat istedenfor. La oss istedenfor kombinere sunt uteliv med sunne matvarer når vi er på, og kommer hjem fra, fjellturen. Vi har i denne teksten kommet med nyttige tips for lettvinn mat på hyttetur.

Sunn mat på hytta

Enkelte liker å bruke lang tid på mat, mens andre er utålmodige selv når de skal vente på at suppa koker opp. Faktum er at sunn mat ofte tar litt lengre tid å tilberede, med mindre du vil spise gulroten rå. Under den korte ventetiden kan du finne på andre ting som spill, bøker eller casino uten omsetningskrav og andre regler.

Sunn mat kommer ofte ikke i en hermetikkboks eller fra frysedisken. Vi anbefaler alle å finne en måte å tilberede ferske og lokale råvarer på hytta. Med et lite tursett kan man fort fikse smakfulle retter som grønnsakssuppe, lapskaus, gryter og enklere panneretter. I landlige områder anbefaler vi å stikke innom gårdutsalg, som ofte også tipser om hvordan du kan bruke råvarene.

Planlegg før turen

Planlegging er nøkkelen til suksessfulle hytteturer er god planlegging, spesielt når det kommer til mat. Planlegg alle måltid, og skriv ned en liste. Finn gjerne måltid som inneholder flere av de samme ingrediensene for å få bedre plass i bilen. Turer til butikken burde være unødvendig når man er på hytta, så husk på å få med deg nok sunn snacks også!

Det mange gode måter å rasjonere og organisere snacks og mat til turene. Sammenbrettbare plastbokser som reduserer plass og søppel er en favoritt. Her kan du organisere nøtter, frukt, kjeks, mørk sjokolade som du ikke ønsker skal bli most nederst i sekken. Pakk alltid med nok mat, slik at du klarer å stå imot usunne fristelser senere.